Vajza e poezive, Blerina Murtezi

Poezia është pasioni i saj! Të shkruarit për jetën, natyrën, shoqërinë dhe gjithëçka që e rrethon është gjëja që e bën me aq shumë dashuri dhe përkushtim Blerina. Përkundër aftësisë së kufizuar, ajo nuk po i ndal asnjëherë ëndrrat dhe po ndikon tek shumë njerëz me poezitë të cilat i ka tashmë të botuara në dy libra. Vajzë e dashur, […]

Tri histori në kohë pandemie dhe një mesazh

Argëtim me macen e tij të hirtë, aktivitete e lojëra të ndryshme me motrën më të vogël, bashkë-bisedim me shokët e shoqet e klasës në distancë, por pa lënë anash as mësimin online si nxënës i klasës së katërt, është mënyra se si Ron Sejdiu nga Fushë-Kosova po i kalonte ditët e pandemisë në shtëpinë e tij. Periudhën e karantinimit, […]

Handikos shpërndan 45 pako ushqimore për personat me aftësi të kufizuara me kushte më të vështira ekonomike

HANDIKOS ka arritur që këto ditë të shpërndajë një sasi të vogël prej 45 pakove ushqimore për familjet në nevojë apo me kushte më të rënda financiare, si mbështetje gjatë kësaj situate në të cilën gjendemi. Ekipi jonë do të vazhdojë tutje me identifikimin e rasteve të personave me aftësi të kufizuara me gjendje më të vështirë ekonomike, si dhe […]

Me marshim e aktivitete të tjera sot shënuam Ditën e Përdoruesve të Karrocës – Kërkohet qasje për të gjithë

Me moton “Mos ma kufizo lëvizjen”, HANDIKOS sot për të dytën herë radhazi shënoi 1 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës. Bashkërisht me përdorues të karrocave e qytetarë të tjerë, marshuam në sheshet e kryeqytetit, duke bërë thirrje për vetëdijësim të shoqërisë dhe institucioneve për mungesën e infrastrukturës për personat me aftësi të kufizuara. Pjesëmarrës ishin edhe kryeministri […]

MASHT shpall konkurs për ndarjen e bursave për studentët me aftësi të kufizuara

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë shpall konkurs për ndarjen e bursave për studentët mer aftësi të kufizuara për Universitetet Publike të niveleve: Baçelor dhe Master, për vitin akademik 2019/2020. Kushtet dhe kriteret: 1. Të jenë student të universiteteve publike të Republikës së Kosovës. 2. Të jenë në kategorinë e studimeve me aftësi të kufizuara. 3. Të jenë shtetas të […]

Kush është grupi i fëmijëve ‘Hëna’ dhe cili është misioni i tij?

Grupi Avokues i Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara “Hëna” është grup jo formal i themeluar nga HANDIKOS që nga viti 2017, me mision “Garantimin e të drejtave të fëmijëve me aftësi të kufizuara”. Ëndrra e grupit Hëna është “Një botë ku të gjithë fëmijët janë të lumutur”,  prandaj thirrja e vazhdueshme e tyre është që të monitorohet zbatimi i të drejtave […]

Në Prishtinë sot nisi trajnimi treditor për ‘Disiplinën Pozitive në Prindërimin e Përditshëm’

Sot, në Prishtinë ka filluar raundi i dytë i programit “Disiplina Pozitive në Prindërimin e Përditshëm” për këtë vit. 15 prindër/pjesëmarrës të tjerë po shqyrtojnë bashkërisht praktikat më të mira të prindërimit, bazuar në zhvillim të fëmijëve dhe të drejtave të tyre. Ky program ofrohet nga HANDIKOS, në partneritet me Save the Children.

HANDIKOS realizon 14 ligjërata në 7 shkolla rurale të komunës së Ferizajt

Shkollat “4 Prilli” në Zllatar, “Pavarësia” në Balaj dhe “Dy dëshmorët” në Talinoc të Muhaxherëve në Ferizaj, ishin të  fundit për këtë vit, ku u realizua ligjërata ndërgjegjësuese “Paragjykimet dhe steriotipet ndaj personave me aftësi të kufizuara në mjedise të shkollës”. Gjatë këtij viti, u realizuan 14 ligjërata në shtatë (7) shkolla rurale të komunës së Ferizajt. Rreth 293 nxënës […]

Njihuni me Hajredin Krasniqin – Njeriun që kurrë nuk u dorëzua për të arritur qëllimet e tij

‘’Çelësi i suksesit është mos me u mshel e me u demoralizu, por me u mundu me e tregu veten të barabartë me të gjithë’’. Kjo është fjalia që Hajredin Krasniqi nga fshati Shushicë e Graçanicës e përdor shpesh, teksa tregon për peripetitë dhe të arriturat e tij jetësore, përkundër aftësisë së kufizuar që ka. Një njeri që kurrë nuk […]