Tri histori në kohë pandemie dhe një mesazh

Argëtim me macen e tij të hirtë, aktivitete e lojëra të ndryshme me motrën më të vogël, bashkë-bisedim me shokët e shoqet e klasës në distancë, por pa lënë anash as mësimin online si nxënës i klasës së katërt, është mënyra se si Ron Sejdiu nga Fushë-Kosova po i kalonte ditët e pandemisë në shtëpinë e tij. Periudhën e karantinimit, […]

Kush është grupi i fëmijëve ‘Hëna’ dhe cili është misioni i tij?

Grupi Avokues i Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara “Hëna” është grup jo formal i themeluar nga HANDIKOS që nga viti 2017, me mision “Garantimin e të drejtave të fëmijëve me aftësi të kufizuara”. Ëndrra e grupit Hëna është “Një botë ku të gjithë fëmijët janë të lumutur”,  prandaj thirrja e vazhdueshme e tyre është që të monitorohet zbatimi i të drejtave […]

Grupi i Fëmijëve ‘’Hëna’’ mbajti takim në shkollën fillore ‘Bedri Gjinaj’ në Mitrovicë

Grupi i Fëmijëve me aftësi të kufizuara ‘’Hëna’’, dje qëndruan në qytetin e Mitrovicës. Në kuadër të takimeve mujore, ata vizituan shkollën fillore ‘Bedri Gjinaj’ ku u diskutua rëndësia e përfshirjes së fëmijëve me aftësi të kufizuara në aktivitete sportive në shkollë. Po ashtu, u përmenden edhe barrierat e fëmijëve me aftësi të kufizuara në mjedise të shkollës të cilat […]