”Unë sot jam shumë i lumtur. M’u ka ndërtuar pjerrina në shkollë”

‘’Unë sot jam shumë i lumtur sepse m’u ka plotësu një e drejtë elementare. Më është ndërtuar pjerrina në shkollë’’… Këto janë fjalët e avokuesit për të drejtat e fëmijëve me aftësi të kufizuara, Rijad Mehmetit i cili sot kaloi për herë të parë nëpër pjerrinën e shkollës së mesme të lartë në Prishtinë ‘’Gjin Gazulli’’, aty ku tashmë ka […]

Vajza e poezive, Blerina Murtezi

Poezia është pasioni i saj! Të shkruarit për jetën, natyrën, shoqërinë dhe gjithëçka që e rrethon është gjëja që e bën me aq shumë dashuri dhe përkushtim Blerina. Përkundër aftësisë së kufizuar, ajo nuk po i ndal asnjëherë ëndrrat dhe po ndikon tek shumë njerëz me poezitë të cilat i ka tashmë të botuara në dy libra. Vajzë e dashur, […]

Njihuni me Hajredin Krasniqin – Njeriun që kurrë nuk u dorëzua për të arritur qëllimet e tij

‘’Çelësi i suksesit është mos me u mshel e me u demoralizu, por me u mundu me e tregu veten të barabartë me të gjithë’’. Kjo është fjalia që Hajredin Krasniqi nga fshati Shushicë e Graçanicës e përdor shpesh, teksa tregon për peripetitë dhe të arriturat e tij jetësore, përkundër aftësisë së kufizuar që ka. Një njeri që kurrë nuk […]

HANDIKOS u ndërton lift dhe pjerrinë dy grave me aftësi të kufizuara në shtëpitë e tyre

HANDIKOS, me ndihmën e organizatës  amerikane Direct Connect USA, e udhëhequr nga Stevien Dodt, ka arritur t’jua lehtësojë lirinë e lëvizjes dy femrave me aftësi të kufizuara në Kosovë. Në shtëpitë e tyre, në Prishtinë dhe Podujevë janë ndërtuar një lift dhe një pjerrinë, në mënyrë që të kenë qasje më të lehtë të lëvizjes në ambientin ku e kalojnë […]

Anëtarja e HANDIKOS’it, Festina Veselaj punësohet në MONEGO

Festina Veselaj, anëtare disa vjeçare e HANDIKOS’it nga tash do të jetë pjesë e stafit të MONEGO-s, institucionit financiar jo-bankar të licencuar nga Banka Qendrore e Kosovës. Punësimi i Festinës ka rezultuar pas një bashkëpunimi të mirëfilltë ndërmjet HANDIKOS-it dhe MONEGO-s. Festina Veselaj do të angazhohet tek sektori i thirrjeve në MONEGO. Ajo ka treguar se ndihet shumë mirë me […]

Vullnet i hekurt: Ky është Trimor Idrizi me aftësi të kufizuara që s’i ndal ushtrimet në fitnes

Trimorin nuk ka asgjë që e ndalë të merret me sportin e tij të preferuar, fitnesin. Që nga mosha një vjeçare, Trimor Idrizi është anëtar i rregullt i Qendrës së HANDIKOS’it në Prishtinë. Ai thuajse për çdo mëngjes vije në fitnesin e Qendrës së HANDIKOS’it për të bërë ushtrime fizike. Trimori, 26-vjeç,  ka një pasion shumë të madh për këtë […]