HANDIKOS nis punëtorinë dy-ditore me regjionin e Ferizajt

Sot kemi nisur punëtorinë virtuale dy-ditore me regjionin e Ferizajt, përmes së cilës kemi për qëllim mbështetjen e komunave dhe Qendrave të Rehabilitimit të Bazuar në Bashkësi (QRBB-ve), drejt shërbimeve të qëndrueshme për fëmijët me aftësi të kufizuara. Punëtoria synon po ashtu fuqizimin e QRBB-ve për t’ju përgjigjur nevojave të fëmijëve me aftësi të kufizuara, përmes ndërgjegjësimit të komunave për […]

HANDIKOS pranon kontigjent me pajisje ndihmëse në vlerë prej 150 mijë eurosh nga Suedia

HANDIKOS sot ka pasur kënaqësinë të pranojë një kontigjent me pajisje ndihmëse në vlerë prej 150 mijë eurosh nga shoqata Human Bridge Sweden dhe Qeveria Suedeze, të cilat u mundësuan të arrijnë tek ne falë njerëzve vullnet mirë shqiptarë nga mërgata. Kontigjenti i 16-të me radhë i cili po sjellet në Kosovë me karroca, shtretër, liftë, materiale për inkontinencë e […]

Tri histori në kohë pandemie dhe një mesazh

Argëtim me macen e tij të hirtë, aktivitete e lojëra të ndryshme me motrën më të vogël, bashkë-bisedim me shokët e shoqet e klasës në distancë, por pa lënë anash as mësimin online si nxënës i klasës së katërt, është mënyra se si Ron Sejdiu nga Fushë-Kosova po i kalonte ditët e pandemisë në shtëpinë e tij. Periudhën e karantinimit, […]

Raport: Kosova përmbush veç rreth 30 për qind të ligjeve në fuqi për personat me aftësi të kufizuara

HANDIKOS sot ka lansuar raportin hulumtues ‘’Standardet ndërkombëtare mbi çështjet e aftësisë së kufizuar: Ku qëndron Kosova?’’, të punuar tash e disa muaj rreth asaj se ku qëndron Kosova në raport me standardet ndërkombëtare mbi çështjet e aftësisë së kufizuar. Ky studim ka pasur për qëllim vlerësimin e zbrazëtirave të legjislacionit në fuqi në Kosovë në raport me Konventën Ndërkombëtare […]

HANDIKOS shpërndan materiale për inkontinencë për personat me aftësi të kufizuara në Kosovë

HANDIKOS sot (e hënë) ka nisur me shpërndarjen e materialeve të domosdoshme për inkontinencë për personat me aftësi të kufizuara në Kosovë, si mbështetje e ofruar gjatë situatës në të cilën gjendemi. Bashkë me këto materiale do të ketë edhe dezinfektues, maska dhe dorëza, të cilat do të shërbejnë në mbrojtjen ndaj COVID-19. Materialet po distribuohen nëpër degët e HANDIKOS-it […]

Handikos shpërndan 45 pako ushqimore për personat me aftësi të kufizuara me kushte më të vështira ekonomike

HANDIKOS ka arritur që këto ditë të shpërndajë një sasi të vogël prej 45 pakove ushqimore për familjet në nevojë apo me kushte më të rënda financiare, si mbështetje gjatë kësaj situate në të cilën gjendemi. Ekipi jonë do të vazhdojë tutje me identifikimin e rasteve të personave me aftësi të kufizuara me gjendje më të vështirë ekonomike, si dhe […]

Me marshim e aktivitete të tjera sot shënuam Ditën e Përdoruesve të Karrocës – Kërkohet qasje për të gjithë

Me moton “Mos ma kufizo lëvizjen”, HANDIKOS sot për të dytën herë radhazi shënoi 1 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës. Bashkërisht me përdorues të karrocave e qytetarë të tjerë, marshuam në sheshet e kryeqytetit, duke bërë thirrje për vetëdijësim të shoqërisë dhe institucioneve për mungesën e infrastrukturës për personat me aftësi të kufizuara. Pjesëmarrës ishin edhe kryeministri […]

Në Prishtinë sot nisëm ciklin e ligjëratave ndërgjegjësuese me nxënës rreth aftësisë së kufizuar

Sot, në shkollën “Shkëndija” në komunën e Prishtinës nisëm ciklin e ligjëratave ndërgjegjësuese lidhur me paragjykimet, stereotipet dhe diskriminimin ndaj personave me aftësi të kufizuara në mjedise të shkollës. Pjesëmarrës ishin 44 nxënës të ciklit shkollor të mesëm të ulët, të cilët patën mundësinë të informohen lidhur me aftësinë e kufizuar dhe llojet e saj, të drejtat e fëmijëve, barrierat […]

Advocacy Coordination Group meets with the Director of the Office of Good Governance, discusses the joint work plan 2020

Advocacy Coordination Group consisting of representatives of HANDIKOS, Kosovo Blind Association, Kosovo Deaf Association and Project Staff held a meeting with the Director of the Office of Good Governance / Office of the Prime Minister of Kosovo, Mr. Habit Hajredini. The purpose of the meeting was to discuss the joint work plan for 2020. In the meeting it was discussed: […]

Grupi Koordinues për Avokim takohet me drejtorin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, diskutohet plani i përbashkët i punës 2020

Grupi Koordinues për Avokim, në përbërje të përfaqësuesve të HANDIKOS-it, Shoqatës së të Verbërve të Kosovës, Shoqatës Kosovare të të Shurdhërve dhe Stafit të Projektit, sot mbajtën takim me drejtorin e Zyrës për Qeverisje të Mirë pranë Zyrës së kryeministrit të Kosovës, z. Habit Hajredinin. Gjatë këtij takimi u diskutua për planin e përbashkët të punës për vitin 2020, duke […]