Një listë e aktiviteteve që prindërit mund t’i bëjnë bashkë me fëmijët e tyre në shtëpi

Pandemia COVID-19 që nga fillimviti ka detyruar shumicën e fëmijëve dhe prindërve në të gjithë botën të qëndrojnë të izoluar nëpër shtëpitë e tyre, duke respektuar masat mbrojtëse dhe për të mbajtur veten dhe famijarët të sigurt. Megjithatë, e mira qëndron tek fakti që prindërit do të kenë mundësi më të mëdha që gjatë kësaj periudhe të qëndrojnë më pranë […]

Rekomandime se si të qëndrojmë aktivë përgjatë karantinës

1. Mbani një ditar të përvojave që po kaloni tani– Duke qenë se është një periudhë ndryshe nga e gjithë jeta ynë, ndoshta dikur mund të dëshirojmë të rikujtojmë se si jemi ndjerë dhe si kemi reaguar ndaj situatës. 2. Gjeni mënyra të shëndetshme e produktive për të larguar stresin– Lexoni libra, shikoni filma, apo dëgjoni muzikë. Sigurohuni të fikni lajmet për […]

MASHT shpall konkurs për ndarjen e bursave për studentët me aftësi të kufizuara

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë shpall konkurs për ndarjen e bursave për studentët mer aftësi të kufizuara për Universitetet Publike të niveleve: Baçelor dhe Master, për vitin akademik 2019/2020. Kushtet dhe kriteret: 1. Të jenë student të universiteteve publike të Republikës së Kosovës. 2. Të jenë në kategorinë e studimeve me aftësi të kufizuara. 3. Të jenë shtetas të […]

Në Prishtinë sot nisi trajnimi treditor për ‘Disiplinën Pozitive në Prindërimin e Përditshëm’

Sot, në Prishtinë ka filluar raundi i dytë i programit “Disiplina Pozitive në Prindërimin e Përditshëm” për këtë vit. 15 prindër/pjesëmarrës të tjerë po shqyrtojnë bashkërisht praktikat më të mira të prindërimit, bazuar në zhvillim të fëmijëve dhe të drejtave të tyre. Ky program ofrohet nga HANDIKOS, në partneritet me Save the Children.

Bëhuni pjesë e ekipit të Futbollit për Femra me Amputim në Kosovë

Po krijohet ekipi i Futbollit për Femra me Amputim në Kosovë Doktori amerikan, z. Fred Sorrells, udhëheqës i World Amputee Football Federation është i interesuar të formojë ekipin futbollistik të femrave me amputim në Kosovë. Ai sot gjatë ditës ka qëndruar në Qendrën e HANDIKOS’it, ku është takuar edhe me disa nga të interesuarit që duan të bëhen pjesë e […]

Bëhu pjesë e Programit Yes, studio si bursist/e për një vit në SHBA

Bëhuni pjesë e një aventure më ndryshe në SHBA Programi i shkëmbimit të të rinjve dhe i studimit Kennedy-Lugar (YES) shpallë të hapur konkursin për t’u bërë pjesë e studimeve përgjatë një viti në shkollat e mesme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. YES inkurajon fuqishëm fëmijët me aftësi të kufizuara nga e gjithë Kosova që të aplikojnë, pasi ju […]

Së shpejti nis raundi i parë treditor i trajnimeve për Disiplinën Pozitive në Prindërimin e Përditshëm për vitin 2020

Më datën 3 mars (e martë) do të fillojë raundi i parë treditor i trajnimeve për Disiplinën Pozitive në Prindërimin e Përditshëm për vitin 2020. Ky program është i bazuar në zhvillimin e shëndetshëm të fëmijëve, prindër efektiv dhe në parimet e të drejtave të fëmijëve, duke synuar të ofrojë praktikat më të mira të prindërimit të përditshëm. Programi është […]

Aktivitete në Qendrën e Resurseve – HandiKOS

Duke filluar prej muajit Shtator, HandiKOS po organizon aktivitete kreative, rekreative, dhe sportive me anetare te grupmoshave te ndryshme ne HandiKOS Prishtine. Jeni te ftuar te gjithe te merrni pjese. Aktivitetet organizohen cdo te enjte ne oren 10:00-15:30. Na konfirmoni pjesemarrjen ne 038553806.

HandiKOS shënon ditën ndërkombëtare të personave të moshuar

HandiKOS hap dyert e dy qendrave te perkujdesit ditor ne Prishtine dhe Ferizaj, te cilat ofrojne perkujdesje ditore ne qender per te moshuar dhe ne shtepi per te rritur me aftesi te kufizuar. Keto qendra ofrojne nje seri sherbimesh sociale: keshillim psikologjik, mbeshtetje sociale,ndihme ne shtepi, sherbime mjeksore, aktivitete kreative dhe rekreative, mbeshtetje e bazuar ne pervoje. Per te shenuar […]

HandiKOS pranon donacion 280 karroca dhe pajisje tjera ndihmëse

HandiKOS ka pranuar një donacion prej 280 karrocave dhe disa pajisje tjera ndihmëse nga The Church of JESUS CHRIST of Latter Day Saints nga SHBA-ja. Që HandiKOS të shpërndajë këto karroca në mënyrë profesionale, donatori ka organizuar edhe një trajnim tre ditor për stafin. Në ceremoninë e pranimit të këtij donacioni dhe certifikimit të stafit, z. Afrim Maliqi – drejtor […]